tirsdag 10. juli 2012

ventetid og forberedelser :)

Nå er det dag 58, og valpene kan komme når som helst. Dem er helt ferdige i magen, og vil overleve om dem blir født :)
Termin er på søndag den 15, som er dag 63.

Chanel virker rolig ennå, temperaturen ligger på 37,7 jevnt over. Så det tar nok ennå noen dager før valpene kommer til verden :)

Magen har sunket litt, men har ikke helt inntatt "pæreformen enda"

Temperaturen til tispa skal synke fra normal 38,5 til så nært ned til 36 grader, for så stige opp igjen. Når dette temperaturfallet starter, da er fødslen i gang. Fra temperaturen har vært nede bør det gå max 36 timer før valpene kommer.

I går lagde vi til valpekassa :)


Amelia og Chanel prøveligger kassa, tror den var godkjent :)

Det meste er i hus, ikke så lenge siden sist her var valper så ting ligger klart. Har planer om å kjøpe en pakke til med "tisselaken", slik jeg er sikker på å ikke gå tomt under fødslen.

Ellers er alt klart, merkebånd, sløv saks til klipping av navlestreng, respirot om der er valper som har litt problem med å puste selv, kalk og druesukker til Chanel for å stimulere rier, gi energi og forhindre melkesyke.

Vekt står klar for å veie de små, alle wetbed pleddene er vaska, en haug med håndduker ligger klart. Så nå kan dem bare komme!


Dere som nå går å venter spendt på desse små, kan følge denne bloggen framover. Alle oppdateringer rundt fødsel og valpetid vil foregå her =)

2 kommentarer:

  1. Lille bolla =) Om hun er som moren blir det vel en bra størrelse på kullet =)

    SvarSlett
    Svar
    1. Spørs om det kan gå i arv ja :) Mamma til Aimee hadde vel 8-10 valper i sine to kull også :)

      Slett